Aquadomum Zelhem

Leven in en met de natuur

Terug

Kids en familie

Belevingspark CactusOase 

Wandel in Belevingspark CactusOase langs duizenden verschillende soorten cactussen en andere bijzondere planten. De kokerboom, vishaakcactus, het gouden tonnetje: ontdek het allemaal in de overdekte woestijn van CactusOase. Duik in de geschiedenis van de indianen bij de Indian Art Gallery, met een uitgebreide expositie van Jeroen Vogtschmidt. Loop langs bijzondere papegaaien en kleurrijke parkieten in de vogeltuin, bekijk pony's en konijnen en ontdek het historisch boerenleven! Bezoek een westernstadje vol cowboys en indianen, bekijk het modelspoor met Thomastrein en speel in de kindertuin. Maak een reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis vanaf 1900 tot nu. Bij Belevingspark CactusOase is van alles te doen en te zien voor jong en oud, of het nou goed weer of slecht weer is. 

Zwembad De Brink

Het zwembad biedt voor elk wat wils: kom baantjes trekken, recreatief zwemmen of aquasporten. De glijbaan is vooral bij jonge badgasten erg in trek. De echte kleintjes spelen in de speelhoek. Tijdens de vakanties heeft zwembad De Brink vaak speciale activiteiten. 

Cultureel centrum en theater De Brink

In het bijbehorende culturele centrum worden vaak voorstellingen gegeven. Veel lokale organisaties maken geregeld gebruik van dit culturele centrum. In de grote zaal worden vaak familiefilms gedraaid. 

De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren

Ga op onderzoek uit in De Spelerij in Dieren. Hier mag je aan allerlei kunstwerken en speelobjecten zitten. Allemaal bedacht door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Schep en draai zelf bijvoorbeeld op een hijskraan of maak een mooi kunstwerk. De Spelerij is geen standaard speeltuin, maar een plek waar je je fantasie de vrije loop kunt laten. Alle speelobjecten, gemaakt van oude materialen door een echte kunstenaar, mag je uitproberen. Zo is er een megagrote bellenblazer, vaar je met autobanden over het water heen en ga je hobbelend van de rolbaan af. Wil je zelf ook iets moois te maken, is er nog De Uitvinderij. Maak bijvoorbeeld een hippe sleutelhanger van plexiglas, sla je eigen naamplaatje of maak een tekening met verfspetters.

Wandel met een ezel door de Achterhoek

Maak een wandeling door de Achterhoek bijzonder en huur een ezel bij Ezelstal De Edelingen in Zelhem. Kinderen mogen ook op de ezels zitten! 

De Doolhof van Ruurlo

Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderlandse Hengelo, ligt een doolhof uit 1890 dat geheel verwaarloosd was. In de periode 1975 - 1984 weer is gerestaureerd en er nu prachtig bij ligt. Qua oppervlakte is dit de grootste doolhof van Nederland, maar omdat de ruimte tussen de hagen wel vijf meter bedraagt, kost het toch niet zo veel tijd om het midden te vinden als in andere doolhoven van gelijke oppervlakte. De doolhof van haagbeuk is met zijn oppervlakte van 8740 m2 de grootste van Nederland. De lengte van de paden bedraagt 1188 meter. In 1996 haalde de doolhof het Guiness Book of Records als grootste ter wereld. De paden zijn vanwege hun breedte (maar liefst vijf meter) bijzonder. Aan weerszijden van de paden bevindt zich een met gras begroeid talud, waardoor de hagen op verhoogde eilandjes lijken te staan.